... és van, aki majd ír...

Róbert Katalin blogja

Januári események

Elindult az év, olyannyira, hogy januárban két helyen is lehet találkozni velem. Lássuk a részleteket!

bejegyzes_januari_esemenyek.jpg

2018 őszén indult el a Vörös Pöttyös Klub, ahol minden hónapban egy-egy témát járunk körül. Tavaly novemberben itt volt a 6 hét a világ első bemutatója is, most pedig egy nagyon izgalmas beszélgetést szervezünk. A téma a tündérek lesznek, és azt vizsgáljuk meg, hogyan lettek a tündérmesékben megjelenő, szárnyas, tündérporos, Csingiling-típusú karakterekből a Young Adult regényekben kegyetlen és számító figurák. Olyanok, mint Cardan vagy éppen Rhysand. Miért akadályozzák úgy az embereket, mint mondjuk Tartod az Illangókban?

Persze tudjuk, hogy ezek a tündérek nem újak, hanem átkerültek a mitológiából a szórakoztató irodalomba. De akkor is izgalmas, mit is csinálnak ott... A témát három könyv(sorozat) kapcsán járjuk majd körül: Eszes Rita Illangók című kötete mellett terítékre kerül Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozata, valamint Holly Black A kegyetlen herceg című könyve.

Én kérdezek, és aki merészen válaszol: Eszes Rita írónő, Mihóczy Mercédesz, a Deszy könyvajánlója bloggere és Nagy Viktória, aki nagyon komoly tündérszakértő, meglátjátok. Továbbá mind megfogadjuk, hogy nem spoilerezünk, főleg nem frissen megjelent könyvekről.

Időpont: január 20. (vasárnap) 15 óra
Helyszín: Alexandra Pódium (Budapest 1055, Nyugati tér 7., IV. emelet)
Esemé
ny: ide kattints hozzá :)

 

bejegyzes_januari_esemenyek2.jpg

Viszont van egy szuper hírem a vidékieknek, jelesül a Sárváron és környékén élőknek is: elmegyek a sárvári Nádasdy-kastélyba, és nem ám csak kóborolni, hanem a Szelídíts meg! kapcsán egy beszélgetésre.

Erre a könyvbemutató-beszélgetésre egyébként egy egésznapos, izgalmas program keretében kerül majd sor, úgyhogy én biztosan már korábban ott leszek (ha az időjárás és a közlekedés is úgy akarja). A téma a tehetséggondozás, tehetséges gyerekek támogatása lesz.

Ha érdekel az egész program, kattints ide és nézd meg, mi minden fog történni aznap a helyszínen. Ha pedig csak a Szelídíts meg! bemutatója érdekel, délután 5-re gyere.

Időpont: január 26. (szombat) 17 óra
Helyszín:
Nádasdy Ferenc Múzeum (Sárvár 9600, Várkerület u. 1.)
Esemény: ide kattints hozzá :)

Remélem, valamelyik eseményen találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr7314564848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Róbert Katalin

bemutatkozo_kep2019_eleje.jpg

Kisgyerek koromban már szerettem történeteket írni. Felnőttként pedig szövegekkel foglalkozom munka közben és pihenésként is. (Túl) sok kávét iszom, van bennem egy nehezen megzabolázható sorozatfüggő, szeretek fotózni, sportolok és két macskám állandóan belopja magát a műveimbe.

 

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • RóbertKatalin: @Édua84: Hát igen, az az igazság, hogy szándékosan nagyon ismert alapra építettem, sok van benne a... (2020.07.07. 08:43) Borítótervező pályázat
  • Judit_29: @RóbertKatalin: Nem disneys, ez egy teljesen saját feldolgozás saját dalokkal (Aladdin il musical)... (2020.03.14. 20:11) Jön az Egy új élmény
  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
süti beállítások módosítása