... és van, aki majd ír...

Róbert Katalin blogja

EZ a Szelídíts meg!

Róka és Kisherceg megállíthatatlanul tart a könyvesboltokba, onnan pedig kinek-kinek az otthoni polcára. Nézd meg, milyen lesz a borító és a fülszöveg!

Lassan nyomdába, onnan pedig a könyvesboltokba settenkednek a srácok, és aztán már csak rajtuk (és rajtatok) múlik, hogy mikor viszitek haza őket. Mindenesetre ők nagyon szeretnének valakivel hazamenni.

Lássuk, milyen lett a fülszöveg és a borító!

robertk_seliditsmeg_300px.jpgRóka kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak.
Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is a nyakába varrják, hogy korrepetálja matekból.
Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek…

Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.
A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon… 

Mire elég heti egy különös óra?

Képesek lesznek meglátni a szívükkel azt, ami a szemnek láthatatlan?

 Merülj el a történetben, és hagyd, hogy a te szívedhez is szóljon Róka és a Kisherceg új, mai üzenete!

 

A könyvbe már beleolvashattatok a borítópályázat meghirdetésekor, és az is kiderült, hogy ez a történet szándékosan utal Saint-Exupéry híres regényére, A kis hercegre. Egyfelől parafrázis, másfelől a szereplők maguk is viccelődnek a névazonosságon.

A sok-sok izgalmas terv közül, amit kaptam, tizet sikerült kiválasztani, amiket Katona Ildikó figyelmébe ajánlottam, és végül Domján Dorina terve lett a befutó. Gyönyörűek a színei, és én magam nagyon szeretem az ilyen vízfestékes, elfolyó képeket, úgyhogy ez is nagyon tetszik. A végleges borító elkészítése körül volt izgalom, mert meg kellett találnunk a rókát tökéletesen borítóra alkalmas kivitelben, de végül ez is meglett – nagy hála ezért a Könyvmolyképző Kiadó grafikus kollégáinak.

Végül pedig rákerült egy ajánlás Katona Ildikótól is, aminek nagyon örültem.

 robertk_seliditsmeg_kiteritett_600px.jpg

Beszéljünk a címről, hiszen egészen idáig ez a regény Ami a szemnek láthatatlan címen futott a Facebook oldalamon, Instagramomon és itt is. Az eredeti cím A kis herceg leghíresebb mondatára utalt (Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.) – szerettem, hiszen okkal választottam ebből a mondatból címet. Az új cím Saint-Exupéry regényének egy másik tételgondolatát eleveníti fel. Igazából azt, ami az én szívemnek a legkedvesebb…
Örökre felelős lettél azért, akit megszelídítettél.
És nem mellesleg szépen rímel a regény egészére, valamint könnyen megjegyezhető – tehát jó választás.

Hamarosan hozok néhány különleges információt még a Szelídíts meg!-ről. És remélem, hogy a megjelenési dátum sem várat már sokáig magára! (Addig is jegyezd elő itt.) Kalandozzatok ti is Rókával és Kisherceggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr5112882104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Édua84 2017.09.21. 17:35:39

Végre nem stock-fotó került a könyvedre :) Nagyon szép lett!

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2017.09.21. 17:53:02

@Édua84: Köszönöm, én is nagyon szeretem :)
Igazából amúgy ezek is megvehető stockok, csak nem egyszerűen csak fotók :)

robertnem 2017.09.22. 00:29:57

,az jutott eszembe , Kati, hogy ezt a tőndéri horgolt babapárt nem lehetne-e könyvjelző csíkra nyomtatva a könyvhöz ajándékba adni A könyv bezengése alkalmával a babék is hírnevet kaptak és igy együtt egy kerek egészet alkotnának. Hülye ötlet?

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2017.09.22. 08:24:05

@robertnem: Ez nagyon jó ötlet lenne, csak ilyen kézzel készült dolgok esetében nagyon költséges.
A borító alapján egyébként a kiadó rendszeresen készít könyvjelzőt, remélem, idén is lesz - viszont arra nem a horgolt figurák kerülnek érhető módon :)

Kis Feli 2017.11.08. 21:19:02

Szia!Tudom hogy nem ehhez a könyvhöz kapcsolódik,de azt szeretnèm megkèrdezni hogy a BokÀts univerzumnak lesz folytatàsa?

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2017.11.09. 09:04:06

@Kis Feli: Szia, köszi a kérdést, de a közeljövőben egészen biztosan nem lesz oda történet. :)

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Róbert Katalin

bemutatkozo_kep2019_eleje.jpg

Kisgyerek koromban már szerettem történeteket írni. Felnőttként pedig szövegekkel foglalkozom munka közben és pihenésként is. (Túl) sok kávét iszom, van bennem egy nehezen megzabolázható sorozatfüggő, szeretek fotózni, sportolok és két macskám állandóan belopja magát a műveimbe.

 

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • RóbertKatalin: @Édua84: Hát igen, az az igazság, hogy szándékosan nagyon ismert alapra építettem, sok van benne a... (2020.07.07. 08:43) Borítótervező pályázat
  • Judit_29: @RóbertKatalin: Nem disneys, ez egy teljesen saját feldolgozás saját dalokkal (Aladdin il musical)... (2020.03.14. 20:11) Jön az Egy új élmény
  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
süti beállítások módosítása