... és van, aki majd ír...

Róbert Katalin blogja

Borítótervező pályázat -- eredményhirdetés

Régen volt annyira nehéz dolgom, mint most, amikor el kellett bírálnom az Ami a szemnek láthatatlan borítótervező pályázatára érkezett műveket. Már menet közben is láttam, hogy ez nem lesz egyszerű, de nem lehetett tovább halogatni a döntést.

Rengeteg olyan kép volt, amit nagyon szerettem, de maximum tízet tudok Katona Ildikó figyelmébe ajánlani, és a végén kell egyet választanom, ami az én személyes nyertesem. Hát, ez volt most nagyon nehéz. 380-nál is több terv érkezett, gyönyörű képek, izgalmas ötletek, és sok-sok saját rajz.

Hogyan mondhatnám én azt bármelyik saját rajzra, hogy nem kerül a kiemeltek közé, amikor mindegyik hihetetlenül jó, és kevés annál megtisztelőbb dolgot tudok elképzelni, mint hogy valaki az idejét, figyelmét, kreativitását arra fordítja, hogy nekem rajzol vagy fest, kézzel vagy számítógépen, bármilyen eszközzel? Minden kép meghatott és azt gondolom, nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen sok embert megmozgatott már most ez a regény.

Végül a kiemelt borítók kiválasztásánál azt vettem figyelembe, hogy a kép jellege ne sugallja nagyon azt a borító, hogy egy rókává változó (kicune) lány a főszereplő, mert ez nem igaz (habár zseniális ilyen tervek voltak). És külön tetszett, ha a terv esetleg játszott a parafrázissal, utalt A kis hercegre, vagy nagyon megragadta a történet hangulatát.

Következzenek tehát azok a borítók, amiket Katona Ildikó figyelmébe ajánlok:

Ambrus Renáta két terve kerül ide, az egyik azért, mert megidéz egy jelenetet a könyvből, és nagyon passzol a hangulata, a másik megidézi A kis hercegben megjelenő, bolygóközi utazásokat és persze a romantikát :)

ambrusrenata024.jpg ambrusrenata032.jpg

 

Domján Dorina műve gyönyörű, és ebben azt hiszem, mind egyet is értettünk már a pályázat ideje alatt. Nagyon tetszene egy ilyen borító :)

domjandorina001.png

 

Földi Kata saját rajza alapján készült borítótervében az tetszik, hogy finoman idézi meg a A kis herceg elemeit, és a rózsa megjelenítésével még arra is utal, hogy Kishercegnek ott van a barátnője, Rózi is :)

foldikata001.png

 

Frittman Anett Nina táblarajzra emlékeztető megoldása egyszerű de kifejező egyben, ráadásul szépen idézi meg a középiskolát, ezért tetszett meg.

frittmannepetrekanicsangela012.jpg

 

Gályász Szonja tervének ötletessége fogott meg, egyedi és figyelemfelkeltő, ahogy a kép és a cím betűi egymásba olvadnak.

galyaszszonja001.png

 

Horváth József a történetet elindító padra rajzolást ragadta meg kiválóan, belecsempészve egy kis romantikát :)

horvathjozsef001.jpg

 

Itvás Éva nagyon jó szimbólumokkal dolgozott, tetszik, ahogy megidézi A kis herceget, mégis kicsit modernebb hangulata van az egésznek

itvaseva001.jpg itvaseva008.jpg

 

Kocsondi Nelli tervének koncepciója (és persze kivitelezése is) nagyon megragadott, gyönyörűen kapcsolta össze A kis herceget és a modern történetet

kocsondinelli001.png
kocsondinelli002.png

 

És elérkeztünk ahhoz a tervhez, amit én idén kiválasztottam. Fodor Erzsébet Böbe munkája nagyon hangulatos, tetszik, ahogy megidézi a középiskolás, együtt tanulós délutánokat, amik ennek a történetnek kulcsfonotsságú eseményei. Bármilyen lesz a végén a könyv borítója, szeretnék adni ajándékba egy kötetet ezért a tervért :)

fodorerzsebetbobe002.jpg

 

Nem csak úgy mondom, hanem tényleg igaz, hogy az összes eddigi pályázat legnehezebb elbírálása volt ez, mert annyi jó ötletet, rajzot, gondolatot kaptam.

Nem tudok eléggé hálás lenni nektek, akik terveztetek, rajzoltatok, véleményeztetek. Remélem, találkozunk a könyv megjelenésekor is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr4412627493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Róbert Katalin

bemutatkozo_kep2019_eleje.jpg

Kisgyerek koromban már szerettem történeteket írni. Felnőttként pedig szövegekkel foglalkozom munka közben és pihenésként is. (Túl) sok kávét iszom, van bennem egy nehezen megzabolázható sorozatfüggő, szeretek fotózni, sportolok és két macskám állandóan belopja magát a műveimbe.

 

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • RóbertKatalin: @Édua84: Hát igen, az az igazság, hogy szándékosan nagyon ismert alapra építettem, sok van benne a... (2020.07.07. 08:43) Borítótervező pályázat
  • Judit_29: @RóbertKatalin: Nem disneys, ez egy teljesen saját feldolgozás saját dalokkal (Aladdin il musical)... (2020.03.14. 20:11) Jön az Egy új élmény
  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
süti beállítások módosítása