... és van, aki majd ír...

Róbert Katalin blogja

Bemutatom Szofit

Szofi gyűlölte és Erikához képest rondának érezte magát. Utálta a szeplőit, a nyáron pirosra égő, télen betegesen fehér bőrét, a szőkés vörös, vékonyszálú, semmilyen frizurára sem fogható haját. Zavarta, hogy az elmúlt időszakban hirtelen nőni és nőiesedni kezdett. Magasabb volt már Erikánál, szélesebb lett a válla, a csípője, és a melle mintha minden nap nőtt volna, pedig szíve szerint már hónapokkal ezelőtt megálljt parancsol neki. Úgy gondolta, túl nagydarab, fogalma sem volt, hogyan kellene járnia vagy öltöznie, hogy jól érezze magát a bőrében.
Minden idegennek tűnt saját magán: a megváltozó alakja, a reakciók, amiket a teste adott pillantásokra, érintésekre, az álmok, a vágyak, a gondolatok, amik nem hagyták nyugodni. Néha megállt a tükör előtt, és úgy bámulta a képet, mintha egy idegent látna, akivel most találkozott életében először.

Szofi története egy kisregény, amit még tavasszal fejeztem be, az elmúlt hónapokban pihentettem, és most már eljutottam odáig, hogy elkezdjem átnézni. Ez a történet is egy ötletnovellából nőtte ki magát – igaz, nem nőtt sokat. Eredetileg 96 000 leütés volt, a végeredmény – amiben főleg a karakterek domborodtak ki – 184 000 leütés lett.

Az egyelőre Szofi munkacímen futó kisregény legfőbb témája a vágyakozás. Háromszereplős kamaradrámáról van szó, szerelmi háromszögről – mondhatnám, hogy ismét, hiszen az Aranymosásra beadott kéziratom középpontjában is ez áll, de ez másmilyen szerelem. Tiltott, vagy legalábbis Szofi annak érzi, és haragszik saját magára miatta. Ráadásul meglehetősen reménytelennek is látszik – és az ember, ha reménytelenül szerelmes, akkor nagyon kellemetlen helyzetekbe tudja keverni magát, ezért duplán kínos Szofi számára.

Ha van is a történetben tabu – Szofi annak érzi, lehet, hogy az olvasó nem is fogja annak tartani –, az ezúttal nem a másság miatt tabu, mint a Szívből, színből, igazán esetében. Ez a történet nem a homoszexualitásról szól. Persze én ettől nem érzem kevesebbnek ezt a kisregény. Most is azt a célt tűztem ki magam elé, hogy alaposan átrágjak és kigabalyítsak megannyi érzelmet, szorongást és három ember egymással való kapcsolatát.

Kifejezetten fontosak számomra azok a témák, amelyek ebben a történetben megjelennek: hűség a házasságban, egy fiatalabb nő vonzereje, apafigura keresése, kamaszból felnőtté válás. A több nézőpont és a többfél életkor és élethelyzet jó lehetőség volt arra, hogy belehelyezkedjek különböző karakterekbe, és így járjam körül a kapcsolatokat.

A szöveget most elkezdem átnézni, a tavasszal összegyűjtött észrevételek alapján javítani, és remélem, hogy egyszer majd találkozhattok vele. Addig is, ha valakinek felkeltette az érdeklődését, belenézhet az Aranymosás oldalon abba a szerkesztésbe, amelyet az első fejezet eleje kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr405547935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Róbert Katalin

bemutatkozo_kep2019_eleje.jpg

Kisgyerek koromban már szerettem történeteket írni. Felnőttként pedig szövegekkel foglalkozom munka közben és pihenésként is. (Túl) sok kávét iszom, van bennem egy nehezen megzabolázható sorozatfüggő, szeretek fotózni, sportolok és két macskám állandóan belopja magát a műveimbe.

 

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • RóbertKatalin: @Édua84: Hát igen, az az igazság, hogy szándékosan nagyon ismert alapra építettem, sok van benne a... (2020.07.07. 08:43) Borítótervező pályázat
  • Judit_29: @RóbertKatalin: Nem disneys, ez egy teljesen saját feldolgozás saját dalokkal (Aladdin il musical)... (2020.03.14. 20:11) Jön az Egy új élmény
  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
süti beállítások módosítása