... és van, aki majd ír...

Róbert Katalin blogja

Borítótervező pályázat - eredményhirdetés

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki tervvel ötlettel beszállt a 6 hét a világ borítótervező pályázatába. Elérkezett az idő, hogy kiemeljem azokat a pályaműveket, amiket Katona Ildikó figyelmébe ajánlok.

Idén sem volt egyszerű választani a tervek közül, mert sok nagyon izgalmas ötletet kaptam. Meglepő módon ennél a történetnél valahogy engem egy kicsit jobban vonzottak azok a tervek, amiken emberalak látható - pedig általában kimondottan szeretem a letisztult, szimbolikus megoldásokat.

Külön köszönöm mindenkinek, aki saját rajzot küldött, mindig nagyon megható látni, hogy valakit ennyire megragad a történet már most, megjelenés előtt.

Most pedig következzen az a 6 borító, amit Katona Ildikó figyelmébe ajánlok.

Ambrus Renáta tervében hangsúlyosan megjelenik a színház, de egyben romantika is. Külön tetszik, hogy nem látszik tisztán a páros arcát, megmarad a sejtelmesség.

ambrusreni02.jpg

 

Gályász Szonja terve okkal tetszett sokatoknak, mert megragadja a tekintetet. Egyetlen problémám van vele: a történetben Nelli nem áll színpadra, a kép viszont ezt sugallja.

Sok más, izgalmas olyan terv volt, amiben a női alak színpadra került, de sajnos ez nem igaz, hiszen Nelli nem színészként megy a Molnár Ferenc Színházba, hanem marketinges gyakornok lesz.

galyaszszonja01.png

 

Hirs Török Csilla tervén ugyan nincs emberalak, viszont több fontos szimbólum is megjelenik. Itt a színház, az őszi hangulat és a határidő is szerepet kap. Mindez nagyon szépen áll össze.

hirstorokcsilla01.jpg

 

Prohászka Panna terve saját akvarell montázs, amin szintén megjelennek a legfontosabb szimbólumok, és a nőalak azt is érzékelteti, hogy Nellinek szembe kell néznie némi nehézséggel.

prohaszkapanna.jpg

 

Szabó Enikő két olyan tervet is hozott, amin a színház és az emberalak is megjelenik, és mindkettő nagyon megfogott. Azt írtam, hogy a történetben két fiú is fontos szerepet kap, ezen a képen teljesen úgy érzem, mintha az egyikük szerepelne. Ez a kép előnye és hátránya is :D

szaboeniko03.jpg

 

Számomra az abszolút nyertes Szabó Enikő másik terve, talán csak azt sajnálom, hogy itt picit kevesebb látszik a színházi környezetből, viszont nagyon tetszik, hogy a fiú ott van a képen, a romantika is megjelenik, de megmarad a titokzatosság.

Akármilyen lesz is a könyv borítója, szeretnék adni Enikőnek egy dedikált példányt köszönetül ezért a tervért.

szaboeniko02.jpg

 

Mindenkinek nagyon köszönöm a tervezést, most jön az izgalmas szakasz, amikor Katona Ildikó, a Könyvmolyképző kiadóvezetője véleményt mond, választ. Én izgulok! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr2614174697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Róbert Katalin

bemutatkozo_kep2019_eleje.jpg

Kisgyerek koromban már szerettem történeteket írni. Felnőttként pedig szövegekkel foglalkozom munka közben és pihenésként is. (Túl) sok kávét iszom, van bennem egy nehezen megzabolázható sorozatfüggő, szeretek fotózni, sportolok és két macskám állandóan belopja magát a műveimbe.

 

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • RóbertKatalin: @Édua84: Hát igen, az az igazság, hogy szándékosan nagyon ismert alapra építettem, sok van benne a... (2020.07.07. 08:43) Borítótervező pályázat
  • Judit_29: @RóbertKatalin: Nem disneys, ez egy teljesen saját feldolgozás saját dalokkal (Aladdin il musical)... (2020.03.14. 20:11) Jön az Egy új élmény
  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
süti beállítások módosítása