HTML

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Könyveim

Szelidits meg! boritoSzelídíts meg!
Róka kilencedikes és sosem azt teszi, amit várnának tőle. Kisherceg tizenegyedikes és mindig megfelel az elvárásoknak. Kötelező különórán találkoznak, de vajon tényleg megtalálják az egymás felé vezető utat? Meg tudja a komoly fiú szelídíteni a zárkózott lányt? Megtalálja a fiú saját magát az elvárások között?
Érzékeny, értő, magával ragadó. Saint-Exupéry klasszikus meséjének megkapóan szép üzenete mai köntösben.
Megvásárolom

Kezdjetek el elni! boritoKezdjetek el élni!
Marci egy átlagos reggelen kilép a lakása ajtaján, hogy megtegye azt, amire már évek óta készült. Mint a gyámkő, ha kimozdul a helyéről, szerettei életében olyan omlást jelent az eltűnése. Dönteniük kell. Visszatérnek a biztonságos, de zsibbasztóan szürke hétköznapokhoz, vagy elkezdenek végre élni – mielőtt túl késő lenne?
Lebilincselő történet, ami szerelmek, vágyak és csalódások között vezet egy új jövő felé.
Megvásárolom

szivbolszinboligazan_borito.jpgSzívből, színből, igazán
Egy testvérpár, akik ugyanabba a fiúba szerelmesek. Egy fiú, aki fél felvállalni az érzelmeit, egy lány, aki mindig mindent megkapott és egy fiú, aki lassan megtanulja értékelni saját magát.
Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről.
Megvásárolom

nalaviatitka_borito.jpgNalávia titka
Lebilincselően izgalmas regény egy felhőn rejtőző világról, ahol minden más, mégis minden ismerős. Titkokról és kalandokról, a bátorság a szeretet és főleg a fantázia erejéről. Nem csak 8-12 éveseknek!
Megvásárolom

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, amikor az ember már látja, hogy a világrengető problémák utána is megy ... (2018.01.08. 22:36) Bécsi
  • RóbertKatalin: @Kis Feli: Szia, köszi a kérdést, de a közeljövőben egészen biztosan nem lesz oda történet. :) (2017.11.09. 09:04) EZ a Szelídíts meg!

Róbert Katalin blogja

2018.07.12. 14:45 RóbertKatalin

6 szereplő 6 hete

Címkék: publikáció kézirat 6 hét a világ 6 dolog cikkek

A tervek szerint ősszel jelenik meg az új regényem, ami 6 hét alatt játszódik. Mivel ez a 6-os szám meghatározó lesz a regényben, úgy döntöttem, indítok egy olyan cikksorozatot, amiben mindig 6 dolgot árulok el a regény kapcsán. Ma jöjjön 6 fontos szereplő!

 6szereplo.jpeg

1. Nelli

A főszereplőnk, akiről már hallhattatok. Huszonegy éves, álmodozó, imádja a színházat, hisz a szerelemben és abban, hogy létezik valaki, aki számára az igazi. És most úgy érzi, végre össze is jöhet az illetővel. A színház gyakornoki programjába vették fel, a titkárságon dolgozik, de a marketingre fókuszál, és ezen keresztül leshetünk bele a próbafolyamatokba.

Hosszú hajú, magas, telt lány, aki szereti az édességet (igen, vita tárgyát képezi, hogy kövér-e).

 

2. K.M.

Huszonhat éves színész, már a gimnáziumban is részt vett a színjátszókörben – itt találkozott vele Nelli –, aztán fel is vették rögtön a Színművészetire, most pedig már színészként dolgozik. Úgy gondolja, a jó színjáték mellett arra is oda kell figyelnie, hogy néz ki a színpadon. És mivel ebben a kérdésben igen alapos, elmondhatjuk, hogy K.M. nagyon jól néz ki.

Magas, szőke és göndör hajú, világoszöld szemű, izmos fiú. (Éppen csak a fehér ló hiányzik, mi?)

 

3. Máté

Huszonnégy éves, a színház ifjúsági programjában dolgozik, hétvégi programok és az előadások utáni beszélgetések, foglalkozások levezetése (néha kidolgozása) a feladata. Emellett programozó. És információs bázis, bár ezt a szerepet nem hivatalosan osztották rá. Máté mindent tud. Mindenkiről. Jó megfigyelő, alapos kutató és megvannak maga a forrásai is.

Sovány, bő ruhákat hord, állandóan siet valahova, képtelen nyugton ülni vagy hosszan hallgatni.

 

4. Ditta

Huszonöt éves, Nelli mellett még ő a gyakornoki program tagja, látványtervezésre, azaz jelmezekre és díszletekre akar fókuszálni. Az elmúlt években kereste az útját, és talán most már megtalálja itt a színházban. Kedves és segítőkész, csendes de mégis feltűnő az öltözködése miatt.

Apró és nagyon vékony lány, aki erős színű, egyedi tervezésű ruhákban jár, a karját tetoválások díszítik, haját gyakran fonja bonyolult fonatokba.

 

5. Bia

Tizenkilenc éves, mondhatni színházban nőtt fel, mivel a szülei színészek, és ő maga is színész akar lenni. Mindenáron. Most azért van itt, hogy színészeket és rendezőket lásson munka közben, és főleg, hogy ő is észrevetesse magát. Van is benne valami megkapó, ha mesélni kezd, nem lehet nem figyelni rá.

Vékony, hosszú szőke hajú, csinos lány, az a típus, akit tökéletesnek szoktak tekinteni.

 

6. Ancsa( és Tamara)

Nelli két középiskolai barátnője többnyire együtt jelenik meg, de Ancsa volt az, aki a kilencedik osztály első napjától (sőt, már a gólyatábortól) ott volt Nelli mellett. Ők ismerik K.M. történetének minden titkát, drukkolnak Nellinek, tanácsokat adnak.

És, ha eljön az idő, Ancsa talán arra is készen áll, hogy kimondja: nem minden olyan, amilyennek Nelli látja.

 

Sok szereplő, sok figura bukkan fel ebben a regényben, hiszen sok-sok színházi kollégával találkozunk, de a történetben a legfontosabb szerepeket ők játsszák. Mi Kozma Rékával a jövő héten elkezdjük a szerkesztést, hogy hamarosan te is megismerkedhess velük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr6814108923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.