HTML

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Könyveim

Szelidits meg! boritoSzelídíts meg!
Róka kilencedikes és sosem azt teszi, amit várnának tőle. Kisherceg tizenegyedikes és mindig megfelel az elvárásoknak. Kötelező különórán találkoznak, de vajon tényleg megtalálják az egymás felé vezető utat? Meg tudja a komoly fiú szelídíteni a zárkózott lányt? Megtalálja a fiú saját magát az elvárások között?
Érzékeny, értő, magával ragadó. Saint-Exupéry klasszikus meséjének megkapóan szép üzenete mai köntösben.
Megvásárolom

Kezdjetek el elni! boritoKezdjetek el élni!
Marci egy átlagos reggelen kilép a lakása ajtaján, hogy megtegye azt, amire már évek óta készült. Mint a gyámkő, ha kimozdul a helyéről, szerettei életében olyan omlást jelent az eltűnése. Dönteniük kell. Visszatérnek a biztonságos, de zsibbasztóan szürke hétköznapokhoz, vagy elkezdenek végre élni – mielőtt túl késő lenne?
Lebilincselő történet, ami szerelmek, vágyak és csalódások között vezet egy új jövő felé.
Megvásárolom

szivbolszinboligazan_borito.jpgSzívből, színből, igazán
Egy testvérpár, akik ugyanabba a fiúba szerelmesek. Egy fiú, aki fél felvállalni az érzelmeit, egy lány, aki mindig mindent megkapott és egy fiú, aki lassan megtanulja értékelni saját magát.
Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről.
Megvásárolom

nalaviatitka_borito.jpgNalávia titka
Lebilincselően izgalmas regény egy felhőn rejtőző világról, ahol minden más, mégis minden ismerős. Titkokról és kalandokról, a bátorság a szeretet és főleg a fantázia erejéről. Nem csak 8-12 éveseknek!
Megvásárolom

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • Wiharvész Anyó: Az 5 okról és a színészfiúkról le is maradtam fb. De most pótoltam (2018.07.05. 21:12) 6 hét a világ - beharangozó
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, ez most kicsit lassan született meg, de csak megírtam a végére :) És kö... (2018.06.20. 07:54) Amikor jól esik
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, amikor az ember már látja, hogy a világrengető problémák utána is megy ... (2018.01.08. 22:36) Bécsi
  • RóbertKatalin: @Kis Feli: Szia, köszi a kérdést, de a közeljövőben egészen biztosan nem lesz oda történet. :) (2017.11.09. 09:04) EZ a Szelídíts meg!

Róbert Katalin blogja

2017.09.20. 22:50 RóbertKatalin

EZ a Szelídíts meg!

Címkék: borító publikáció Ami a szemnek láthatatlan Szelídíts meg!

Róka és Kisherceg megállíthatatlanul tart a könyvesboltokba, onnan pedig kinek-kinek az otthoni polcára. Nézd meg, milyen lesz a borító és a fülszöveg!

Lassan nyomdába, onnan pedig a könyvesboltokba settenkednek a srácok, és aztán már csak rajtuk (és rajtatok) múlik, hogy mikor viszitek haza őket. Mindenesetre ők nagyon szeretnének valakivel hazamenni.

Lássuk, milyen lett a fülszöveg és a borító!

robertk_seliditsmeg_300px.jpgRóka kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak.
Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is a nyakába varrják, hogy korrepetálja matekból.
Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek…

Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.
A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon… 

Mire elég heti egy különös óra?

Képesek lesznek meglátni a szívükkel azt, ami a szemnek láthatatlan?

 Merülj el a történetben, és hagyd, hogy a te szívedhez is szóljon Róka és a Kisherceg új, mai üzenete!

 

A könyvbe már beleolvashattatok a borítópályázat meghirdetésekor, és az is kiderült, hogy ez a történet szándékosan utal Saint-Exupéry híres regényére, A kis hercegre. Egyfelől parafrázis, másfelől a szereplők maguk is viccelődnek a névazonosságon.

A sok-sok izgalmas terv közül, amit kaptam, tizet sikerült kiválasztani, amiket Katona Ildikó figyelmébe ajánlottam, és végül Domján Dorina terve lett a befutó. Gyönyörűek a színei, és én magam nagyon szeretem az ilyen vízfestékes, elfolyó képeket, úgyhogy ez is nagyon tetszik. A végleges borító elkészítése körül volt izgalom, mert meg kellett találnunk a rókát tökéletesen borítóra alkalmas kivitelben, de végül ez is meglett – nagy hála ezért a Könyvmolyképző Kiadó grafikus kollégáinak.

Végül pedig rákerült egy ajánlás Katona Ildikótól is, aminek nagyon örültem.

 robertk_seliditsmeg_kiteritett_600px.jpg

Beszéljünk a címről, hiszen egészen idáig ez a regény Ami a szemnek láthatatlan címen futott a Facebook oldalamon, Instagramomon és itt is. Az eredeti cím A kis herceg leghíresebb mondatára utalt (Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.) – szerettem, hiszen okkal választottam ebből a mondatból címet. Az új cím Saint-Exupéry regényének egy másik tételgondolatát eleveníti fel. Igazából azt, ami az én szívemnek a legkedvesebb…
Örökre felelős lettél azért, akit megszelídítettél.
És nem mellesleg szépen rímel a regény egészére, valamint könnyen megjegyezhető – tehát jó választás.

Hamarosan hozok néhány különleges információt még a Szelídíts meg!-ről. És remélem, hogy a megjelenési dátum sem várat már sokáig magára! (Addig is jegyezd elő itt.) Kalandozzatok ti is Rókával és Kisherceggel!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr6512882104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Édua84 2017.09.21. 17:35:39

Végre nem stock-fotó került a könyvedre :) Nagyon szép lett!

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2017.09.21. 17:53:02

@Édua84: Köszönöm, én is nagyon szeretem :)
Igazából amúgy ezek is megvehető stockok, csak nem egyszerűen csak fotók :)

robertnem 2017.09.22. 00:29:57

,az jutott eszembe , Kati, hogy ezt a tőndéri horgolt babapárt nem lehetne-e könyvjelző csíkra nyomtatva a könyvhöz ajándékba adni A könyv bezengése alkalmával a babék is hírnevet kaptak és igy együtt egy kerek egészet alkotnának. Hülye ötlet?

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2017.09.22. 08:24:05

@robertnem: Ez nagyon jó ötlet lenne, csak ilyen kézzel készült dolgok esetében nagyon költséges.
A borító alapján egyébként a kiadó rendszeresen készít könyvjelzőt, remélem, idén is lesz - viszont arra nem a horgolt figurák kerülnek érhető módon :)

Kis Feli 2017.11.08. 21:19:02

Szia!Tudom hogy nem ehhez a könyvhöz kapcsolódik,de azt szeretnèm megkèrdezni hogy a BokÀts univerzumnak lesz folytatàsa?

RóbertKatalin · http://robertkatalin.blog.hu/ 2017.11.09. 09:04:06

@Kis Feli: Szia, köszi a kérdést, de a közeljövőben egészen biztosan nem lesz oda történet. :)