HTML

... és van, aki majd ír...

Könyvekről a fejemben, a képernyőmön, a polcomon. Írós-olvasós mindennapok.

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Kövess a facebookon is!

Könyveim

nalaviatitka_borito.jpgNalávia titka
Lebilincselően izgalmas regény egy felhőn rejtőző világról, ahol minden más, mégis minden ismerős. Titkokról és kalandokról, a bátorság a szeretet és főleg a fantázia erejéről. Nem csak 8-12 éveseknek!
Megvásárolom

szivbolszinboligazan_borito.jpgSzívből, színből, igazán
Egy testvérpár, akik ugyanabba a fiúba szerelmesek. Egy fiú, aki fél felvállalni az érzelmeit, egy lány, aki mindig mindent megkapott és egy fiú, aki lassan megtanulja értékelni saját magát.
Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről.
Megvásárolom

Kezdjetek el elni! boritoKezdjetek el élni!
Marci egy átlagos reggelen kilép a lakása ajtaján, hogy megtegye azt, amire már évek óta készült. Mint a gyámkő, ha kimozdul a helyéről, szerettei életében olyan omlást jelent az eltűnése. Dönteniük kell. Visszatérnek a biztonságos, de zsibbasztóan szürke hétköznapokhoz, vagy elkezdenek végre élni – mielőtt túl késő lenne?
Lebilincselő történet, ami szerelmek, vágyak és csalódások között vezet egy új jövő felé.
Megvásárolom

Friss topikok

Róbert Katalin blogja

2017.05.24. 22:15 RóbertKatalin

Borítótervező pályázat

Címkék: borító kézirat Ami a szemnek láthatatlan

Újra elérkezett a könyvkiadás legvidámabb szakasza, amikor borítóterveket várok az új kézirathoz. A Szívből, színből, igazán és a Kezdjetek el élni! esetében is végül egy-egy pályázó munkája lett a nyertes, és nagyon kíváncsi vagyok most is mindenki művére. De először is mesélek.

Szólj hozzá!

2017.05.07. 10:18 RóbertKatalin

Mezőtúr, Pont, Pont

Címkék: interjú íróiskola aranymosas Szívből színből igazán Kezdjetek el élni! élményekről

Könyvfesztivál után nem sokkal jártam Mezőtúron, ugyanis meghívtak a Pont rádió és tévé stúdiójába, ahol felvettünk egy háromnegyed órás beszélgetést. Mesélek kicsit az útról.

Szólj hozzá!

2017.04.25. 18:30 RóbertKatalin

Behavazott Könyvfesztivál

Címkék: személyes dedikálás könyvfesztivál író-olvasó találkozó élményekről

Újra volt Könyvfesztivál, a legkedvesebb könyves eseményem! Idén volt minden, hóesés, kolbászszag, dedikálás, munka, beszélgetések. Következzen az élménybeszámoló.

Szólj hozzá!

2017.04.09. 10:33 RóbertKatalin

Édes kis helyszíneim

Címkék: így írok én Szívből színből igazán Nalávia titka körblog Kezdjetek el élni! ...az a szemnek láthatatlan

Nemrég Demi Kirschner blogján láttam egy bejegyzést arról, hogyan választ helyszíneket. És mivel éppen két hete mentem fel a Normafához, mert a készülő regényem egyik jelenetében arra járnak a szereplők, úgy éreztem, lenne mit mesélni a témában.

Szólj hozzá!

2017.03.07. 21:42 RóbertKatalin

Interjú, kiállítás

Esztojka Mónika nevével találkozhattatok már itt, amikor borítótervezésről esett szó, de rajzolt ő fanartot a Nalávia titka-hoz is, és aki követi az Instagramomat, láthatta akár azt a cicás vászontáskát is, amit ő tervezett.
Mivel Mónikát évek óta személyesen is ismerem, a kiállításának közelgő megnyitója apropóján leültünk egy kávé mellé, és beszélgettünk egy nagyot. Rajzolásról is. Következzen az interjú eleje, az egészet megtaláljátk a Journality oldalon.

Szólj hozzá!

2016.12.10. 20:47 RóbertKatalin

Szaloncukor sztori

Címkék: személyes főzőshow

Az egész úgy indult, hogy én már évek óta nem vettem szaloncukrot. Persze, ettem itt-ott, azért az ember karácsonykor ritkán záródik be a saját, szaloncukortalan otthonába, de magamtól, itthonra már nagyon régen nem vettem. És ez így rendben is volt. De aztán…

Szólj hozzá!

2016.12.01. 15:38 RóbertKatalin

Mit lehet 30 nap alatt megírni?

Címkék: kézirat így írok én NaNoWriMo

50 ezer szó 30 nap alatt? És lesz annak bármi teteje? Beleszámít az ötletelés? A jegyzet-fájl? A cset, amikor elmesélem a legjobb barátnőmnek, hogy min akadtam el? És a levél, amit a munka során írok?
Szubjektív NaNo-élménybeszámoló következik.

Szólj hozzá!

2016.11.14. 16:10 RóbertKatalin

Felelősség

Címkék: novella publikáció

Nem hosszú értekezést fogtok most kapni a felelősségteljes viselkedésről, hanem közhírré teszem, hogy felkerült egy novellám az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalára. Így kezdődik:

Szólj hozzá!

2016.09.29. 08:00 RóbertKatalin

Jobb félni, mint…?

Címkék: személyes könyvekről így írok én élményekről

Be kellett látnom, hogy kissé megváltoztak az olvasási szokásaim. Meg a film- és sorozatnézési szokásaim is. Úgyhogy úgy döntöttem, ideje szembenézni azzal, hogy mitől olyan jó műfaj a thriller…

Szólj hozzá!

2016.09.04. 11:31 RóbertKatalin

Elátkozod? Nem átkozod? – Harry Potter and the Cursed Child élmények

Címkék: személyes fanfic könyvekről élményekről

Valószínűleg sokan tudják rólam, hogy életem íráshoz kapcsolódó szakaszainak egyikében Harry Potter fanficeket írtam – és ebből logikusan következik, hogy eléggé szerethetem a Harry Potter világát. Ebből meg az következne logikusan, hogy foglalkoztat a Harry Potter and the Cursed Child. Hát… olvassátok tovább, és kiderül.
Figyelem: a szöveg SPOILERes!

Szólj hozzá!