HTML

Mottó

„Kézirat soha nem ég el”
– Mihail Bulgakov

Könyveim

Szelidits meg! boritoSzelídíts meg!
Róka kilencedikes és sosem azt teszi, amit várnának tőle. Kisherceg tizenegyedikes és mindig megfelel az elvárásoknak. Kötelező különórán találkoznak, de vajon tényleg megtalálják az egymás felé vezető utat? Meg tudja a komoly fiú szelídíteni a zárkózott lányt? Megtalálja a fiú saját magát az elvárások között?
Érzékeny, értő, magával ragadó. Saint-Exupéry klasszikus meséjének megkapóan szép üzenete mai köntösben.
Megvásárolom

Kezdjetek el elni! boritoKezdjetek el élni!
Marci egy átlagos reggelen kilép a lakása ajtaján, hogy megtegye azt, amire már évek óta készült. Mint a gyámkő, ha kimozdul a helyéről, szerettei életében olyan omlást jelent az eltűnése. Dönteniük kell. Visszatérnek a biztonságos, de zsibbasztóan szürke hétköznapokhoz, vagy elkezdenek végre élni – mielőtt túl késő lenne?
Lebilincselő történet, ami szerelmek, vágyak és csalódások között vezet egy új jövő felé.
Megvásárolom

szivbolszinboligazan_borito.jpgSzívből, színből, igazán
Egy testvérpár, akik ugyanabba a fiúba szerelmesek. Egy fiú, aki fél felvállalni az érzelmeit, egy lány, aki mindig mindent megkapott és egy fiú, aki lassan megtanulja értékelni saját magát.
Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről.
Megvásárolom

nalaviatitka_borito.jpgNalávia titka
Lebilincselően izgalmas regény egy felhőn rejtőző világról, ahol minden más, mégis minden ismerős. Titkokról és kalandokról, a bátorság a szeretet és főleg a fantázia erejéről. Nem csak 8-12 éveseknek!
Megvásárolom

Kövess a facebookon is!

Friss topikok

  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, pörgős volt az egész három nap. (Meg az a nap is pörgős volt, amikor ez... (2018.04.27. 08:21) Három nap könyvek között
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát igen, amikor az ember már látja, hogy a világrengető problémák utána is megy ... (2018.01.08. 22:36) Bécsi
  • RóbertKatalin: @Kis Feli: Szia, köszi a kérdést, de a közeljövőben egészen biztosan nem lesz oda történet. :) (2017.11.09. 09:04) EZ a Szelídíts meg!
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: köszönöm :) Remélem, jól szórakozol majd a keresgéléssel :D @robertnem: Nagyon k... (2017.09.21. 21:43) 5+1 érdekesség a Szelídíts meg!-ről
  • RóbertKatalin: @Wiharvész Anyó: Hát, egyszer talán eljön a krimi ideje is :) :D Teljesen hihető, hogy nem csak ... (2017.07.05. 22:49) Írók kérdőíve

Róbert Katalin blogja

2015.06.12. 09:45 RóbertKatalin

Könyvheti jótanács-riadó

Címkék: személyes könyvhét dedikálás Szívből színből igazán író-olvasó találkozó

Négy évig a standban áztam-fáztam-megsültem időjárástól és szerencsétől függően a Könyvheteken, úgyhogy idén, habár nem dolgoztam kint, mégis együttérzőn figyeltem, ahogy csütörtök délelőtt, a kipakolás, standdekorálás idején esni kezdett, aztán pedig azt, ahogy hőgutát kapott mindenki. Én is azt kaptam, amíg kint jártam.

konyvhet2015_01.jpgMindenféle munkák miatt csütörtökön és pénteken nem volt módom kimenni a Vörösmarty térre, így elkezdődött ugyan a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok, de nélkülem. Szerencsére ez nem akadályozta meg a standokat abban, hogy kinyissanak, és az időjárást abban, hogy kegyes legyen, legalábbis ami az esőt illeti, mert a csütörtököt leszámítva idén nem esett a Könyvhéten. (Ez nagy szó! A könyvheti eső szinte közmondásos.)

Én szombaton vetettem először bele magamat a Könyvhétbe, mégpedig azzal, hogy leutaztam Nyíregyházára, ahova Rácz-Stefán Tiborral (akit a körblogokból is ismerhettek) együtt hívtak meg. Gerliczki András irodalomtörténész beszélgetett velünk a Könyvmolyképzőnél megjelent köteteinkről, az elfogadás fontosságáról, a mai fiatalok szubkultúráiról és a saját írói múltunkról. Kimondottan kellemes egy óra volt, ami szinte elröppent. Nagyon szerettem András kérdéseit, örülök, hogy találkozhattunk vele.

Mellesleg én most jártam először a Könyvhét keretében vidéken, eddig ez az esemény számomra a Vörösmarty térre koncentrálódott. Miközben nagyon fontosnak tartom, hogy azokat az embereket, akiknek számít az irodalom, de nincs módjuk feljönni a fővárosba, éppen úgy meg tudja szólítani a Könyvhét, mint a pestieket. Úgyhogy duplán jó érzés volt ennek a részesévé válni, és vidéken is részt venni a Könyvhétben.

konyvhet2015_02.jpg
Nyíregyháza belvárosa amúgy gyönyörű, még ha éppen egy bringásfesztivál uralta is, és ha a hihetetlen hőség a legmelegebb órákban be is üldözött minket a Korzóba. Napszúrás ellen ez az egyetlen jó megoldás. A hivatalos program után kevésbé hivatalosan beszélgettünk még néhány bloggerrel (Alexa blogját itt, Hédiét itt találjátok) és a Könyvmolyképző egyik új szerzőjével (Bessenyi Gáborral), de este nyolcnál tovább mégsem maradhattunk, hiszen három és fél óra az út Pestig.

konyvhet2015_03.jpgA vasárnap szólt a Vörösmarty térről. Őrült hőség volt, ami engem őrült tettekre tud sarkalni: Kae Westa (vele is együtt szoktunk körblogolni) vetette fel, hogy kellene egy őrült dedikálás, amikor nem (csak) a szokásos, „sok szeretettel, jó szórakozást” szöveget írjuk bele a könyvbe, hanem valami furcsát, bolondosat is. Hát így születtek meg nálam a hőségriadó tiszteletére a haszontalan jótanácsok.

Persze mindenki választhatott, hogy a megszokott, komoly dedikálásra vágyik, vagy a kéretlen tanácsaimra. Írtam ilyet is, olyat is. Látszik, hogy nem mindenkinek ártott még meg a hőség. Mindenesetre ha a jövőben valaki azt szeretné, hogy haszontalan jótanácsot írjak a könyvébe, szóljon bátran. Meg fogom tenni.

Zárásként barátokkal, régi kollégákkal beszélgettem még, és aztán – bevallom őszintén – hazamenekültem a hőségből. Bár a lakásban sincs sokkal hűvösebb. Egy évvel ezelőtt, éppen a 2014-es Könyvhétre jelent meg az első könyvem, a Nalávia titka. Akkor kicsit félretettem a dolgozói „sapkámat” a beszélgetés idejére. Szuper élmény volt, hogy most viszont Nyíregyházára utaztam beszélgetni és dedikáltam, szóval a Könyvhét „írós” oldalát próbálgathattam. Ez is egy szép oldal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://robertkatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr787536272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.